Op de agenda:
Maandag 23 juli 2019: Inmanden Narbonne Vrijdag 27 juli 2019: Narbonne Maandag 29 juli 2019: Inmanden Perpignan

Laatste nieuws

20-7-2019 - Comb. Zegers-Bruggeman zegeviert op Marseille

Eindelijk konden de duiven weer eens op de geplande lossingsdag de thuisreis aanvaarden. De 126 duiven welke bij IFC Zeeland door 36 deelnemers op Marseille werden ingekorfd vertrokken om 06.35 uur bij mooi weer en goed zicht. De zwakke ZO wind draaide al snel na het vertrek naar ZW. De verwachting was dat de eerste Nederlandse meldingen uit Limburg zouden komen. Vanaf 18.47 vielen de duiven in Limburg als hagel en zand. De eerste melding aan de westkant was om 19.40 uur en wel van de Comb. Zegers-Bruggeman, die hiermee de overwinning bij de IFC Zeeland opeiste en tevens nationaal een 10e plaats scoorde. Herman Calon legde enige tijd later beslag plaats 2, nationaal nog goed voor plaats 52. Ferdinand Provoost scoort keurig een 3e plaats (nationaal plaats 1150, waarmee het podium weer compleet is. De Zeeuwse duiven wisten zich keurig overeind te houden in het Limburgs geweld. 19 Liefhebbers wisten één of meer duiven in de prijzen te klasseren. Een 100% score werd gerealiseerd door Piet de Nooijer met 3 vd 3 en Ferdinand Provoost met 2 vd 2 duiven in de prijzen. Comb. Zegers-Bruggeman scoorden 75% met 3 vd 4 duiven prijs. een 67% score met 2 van de 3 duiven prijs was er voor de liefhebbers Sjaak de Keijzer, Peter Oele en Comb. Verhagen-Buyl.
Hans Lindenberg en Carlo Dominicus draaiden ieder 3 vd 5 duiven in de prijzen (60%). Marcel van de Klooster draaide binnen 2 minuten 2 van zijn 4 duiven in de prijzen en scoorde daarmee 50%. Ook Leo van Schouwen weer keurig 1 vd 2 prijs (50%), net als Jan Allemekinders met 1 vd 2 (50%). Het einde van het seizoen nadert weer met rasse schreden. Voorlaatste afspraak is op Narbonne.

17-7-2019 - Dubbelslag voor Carlo Dominicus op St.Vincent ZLU

Na wederom een dag uitstel, vanwege onweer in het oosten van Frankrijk, werden de duiven van St. Vincent op zaterdagmorgen met een NO wind gelost. Bij IFC Zeeland waren er 261 duiven ingemand door 48 liefhebbers. De eerste meldingen  in Frankrijk kwamen pas laat op gang en al snel werd duidelijk dat er op de lossingsdag geen duiven door zouden komen in Nederland. De koers werd geopend door Habets in Heerlen om 04.56 uur en om 06.05 uur viel de eerste duif bij IFC Zeeland en wel bij Carlo Dominicus in Goes. De tweede duif viel 1 uur en 45 minuten later en wel bij … inderdaad Carlo en Kees Dominicus. Een echte dubbelslag met goud en zilver dus en met een getekende erbij ook een prima score voor het Keizer kampioenschap. Nationaal goed voor 2 vaasjes met de prijzen 4 en 13. Het zilver werd behaald door Sjaak de Vos uit ’s-Heerenhoek, nationaal goed voor plaats 28, helaas net buiten de vaasjes. Bijzonder was zeker dat de eerste 15 prijzen bij IFC Zeeland allemaal een top 100 notering hadden nationaal. Een 100% score was er voor J.J. Duinkerke met 2 van de 2 duiven prijs. I. Vermeulen met 3 van de 4 duiven prijs (75%) zal ook met een goed gevoel terug kijken op deze vlucht. Een viertal liefhebbers wisten 2 v.d. 3 duiven in de prijzen te draaien (67%), te weten P. de Nooijer; J. Melis; L. van Schouwen en Jan van Peenen. Een 50% score was er voor J.C. Hoek; Gebrs. Dingemanse; J.H.M. Allemekinders en E. Dek, allen met 2 prijsduiven op 4 ingezette duiven en C.J. v.d. Swaluw en F.R.T. Knetsch die beiden 1 van hun 2 duiven in de prijzen klasseerden. 31 Liefhebbers wisten één of meerdere duiven in de prijzen te draaien.

Meer nieuws >>>
Sfeerimpressie:
 • Don Risico Beheer
 • Vanrobaeys Duivenvoeders - Rekkem (B)
 • Slagrij Van Soest - Kruiningen
 • Melis Seafoods - Westkapelle
 • Bobby s Café Restaurant - Wemeldinge
 • Brasserie de Meerpaal - Zoutelande
 • Bruggeman Bedrijfsmakelaardij
 • Eetcafé Royal - Zoutelande
 • Restaurant De Branding - Yerseke
 • Toppigeons
 • Café De Kruik - Yerseke