Op de agenda:

No results found.

Actueel

7-8-2021 - Comb. Krijger & Zn. wint de slotkoers op Perpignan bij IFC Zeeland.

Met Perpignan zijn we weer al toe aan de laatste vlucht van het internationale programma van de ZLU. Bij IFC Zeeland werden er 218 duiven ingemand door 33 liefhebbers. Vrijdagmorgen 6 augustus konden onze strijders het luchtruim kiezen voor een koers met het eerste stuk een westenwind, onderweg buien en het laatste stuk een stevige zuidwesten wind. Niet de meeste idealen omstandigheden voor de Zeeuwse duiven om nationaal mee te kunnen doen. Een select gezelschap van 5 duiven wist ’s-Avonds nog de thuisbasis te bereiken. Het goud ging met ruime voorsprong naar de Comb. Krijger & Zn. die hun tweejarige donkerkras duivin om 21.13 uur konden klokte. Vetroken op een jong van 3 dagen was dit genoeg motivatie om na een 10e plaats op Agen bij de IFC nu voor de hoofdprijs te gaan. John Lindenberg klokte zijn eerste duif weliswaar één minuut later dan Eric Dek, maar op een verder afstand was dus het zilver voor John en het brons voor Eric. Niet op hert podium maar zeker vermeldenswaardig waren de plaatsen 4 en 5 van respectievelijk Marco Houtekamer en Falco Schoemaker, die dus ook ’s-avonds nog konden klokken.
Op zaterdagmorgen werd het bal geopend door Adrie de Nooijer om 06.10 uur. Daarna kwamen de duiven vlot af waarop rond 08.30 uur het concours werd gesloten. Van de 33 deelnemers wisten er 20 één of meerdere duiven in de prijzen te klasseren. Prima prestaties werden geleverd door Eric Dek en Hans Lindenberg met ieder 7 vd 10 duiven in de prijzen (70%). Een score van 67% werd behaald door Sander Dijkema (2 vd 3 duiven). Marco Houtekamer (met 5 vd 10 duiven) en Jo Melis (met 3 van de 6 duiven)) zullen ook tevreden terugkijken op de slotkoers met een score van 50%.
Als IFC Zeeland wacht ons een onzekere toekomst vanwege de perikelen rondom Duivencentrum de Nishoek. Mocht de NPO volharden in hun besluit om het nationale en internationale inkorfcentrum af te pakken beschikken we niet langer over een inkorflocatie. Het gevolg kan zo maar zijn dat 2021 het laatste jaar van ons bestaan van de Stichting IFC Zeeland wordt.

6 augustus 2021 Perpignan – 218 duiven – 33 deelnemers           IFC Zeeland
1, 9  Comb. Krijger & zn.; 2 J.J. Lindenberg; 3, 8 E. Dek; 4, 10 M.J. Houtekamer; 5  F. Schoemakers;
6 Adrie de Nooijer; 7 H. Lindenberg.

IFC Zeeland
Jaap Bruggeman
 

 

 
<<< Terug
 
Sfeerimpressie:
  • Don Risico Beheer
  • Flowershop Kapelle
  • WS Verzekeringen - Kapelle
  • Van der Linden Birdfood - Kortgene
  • Restaurant De Branding - Yerseke
  • Slagrij Van Soest - Kruiningen
  • Melis Seafoods - Westkapelle
  • Okkupatie Scheepvaart B.V.
  • Bruggeman Bedrijfsmakelaardij